وبلاگ#مهرزادwww.eMZed.ir

سیگار و عوارض پزشکی آن

 

*با سلام و درود  به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد،
خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید. 

 


 

شمع روشن نفس می‌کشد و ما آن را شعله می‌نامیم. انسان نفس می‌کشد و ما آن را زندگی می‌نامیم.


در قرن شانزدهم سیگار از دنیای جدید در آمریکا، وارد اروپا گردید. با اینکه در ابتدا به‌عنوان دارو مصرف می‌شد، اما فضای جامعه، آن را به‌صورت یک رسم و نشانه برای هر مرد با شخصیتی درآورد. از آن‌ پس به‌طور روزافزون، مصرف آن رایج‌تر شد.

 

پس‌از جنگ جهانی اول سیگار کشیدن به‌صورت انفجاری رشد نمود. در جنگ جهانی دوم با تبلیغات شرکتهای تجاری، جوانها و به ویژه خانم‌های زیادی به این کار عادت کردند و به‌تازگی در هزاره سوم،  به‌نظر می‌رسد که تعداد سیگاری‌های جوان، باز هم رو به ازدیاد است.

 

همیشه عده‌ای بودند که با سیگار کشیدن مخالف بودند و سیگار کشیدن را مضر برای مغز و خطرناک برای ریه‌ها می‌دانستند. با این‌ حال حدود چند سال قبل بود، تا دلایل محکمی درباره اثبات ادعای ضرر برای ریه‌ها بدست آمد.

در همین اواخر بود که روشن شد مرگ‌ومیر سیگاری‌ها بیشتر از انسانهای دیگر است. بیش‌از دوهزار ماده شدیداً خطرناک در دود سیگار و تنباکو تشخیص داده‌شده است. بعضی از این‌ها به شکل گاز و ناپیدا و نامرئی و بعضی به‌صورت ذرات ریز می‌باشند.

 برحسب تعریف، ذرات ریز آن‌هایی هستند که به‌هنگام عبور دود از فیلتر آزمایشگاهی گرفته می‌شوند و  نباید این را با فیلتر انتهای سیگار که مقادیر قابل‌توجهی از ذرات ریز از آن عبور می‌کنند، اشتباه کرد.

 

مقدار ترکیبات مختلفی که در اثر سوختن سیگار حاصل می‌شوند، به وسیله ماشین سیگار کش در آزمایشگاه مشخص می‌شود و این ماشین نحوه خاص سیگار کشیدن انسان را تقلید می‌کند و معمولاً به‌وسیله‌ی یک سری پک هایی، هوا را از طریق سیگار به درون خود می‌کشد. هر پک، دو ثانیه طول می‌کشد و هر دقیقه تکرار می‌شود تا این‌که طول سیگار به انتهایش برسد. سپس مواد تشکیل‌دهنده را برحسب واحد میلی‌گرم به ازای هر سیگار نشان می‌دهد. این مقادیر، منهای آن مقادیری هستند که در بین پک‌ها در اثر سوختن سیگار به تنهایی و بدون پک در فضا منتشر می‌شوند. 

 

مواد حاصل از انواع سیگار و انواع مارک‌های موجود بسیار زیاد با یکدیگر فرق می‌کنند. چون سیگارهای مختلف را با استفاده از برگ انواع گیاهان درست می‌کنند، که شرایط و پرورش هر یک متفاوت بوده و فیلتر سیگارهای مختلف نیز با یکدیگر فرق دارد. 

 

به ادامه‌ی متن حتماً توجه نمایید.

 

فیلتر های تصفیه سیگار، دارای حلقه‌ای از سوراخ‌های کوچک در روی کاغذی می‌باشند که بین فیلتر و تنباکوی سیگار قرار گرفته است. به‌هنگام پک زدن این‌ سوراخ‌ها هوا را گرفته و تمام اجزاء تشکیل‌دهنده دود سیگار را رقیق می‌کنند. مواد تشکیل‌دهنده دود سیگار که در بدن شخص سیگاری برجای می‌ماند، بستگی به نحوه سیگار کشیدن او دارد.

 

به ادامه‌ی متن حتماً توجه نمایید.

 

شواهد علمی  وجود دارد، مبنی‌بر این‌که اشخاص معتاد به سیگار به‌نحوی به سیگار کشیدن ادامه می‌دهند که غلظت نیکوتین را در خون به میزان ثابتی نگه دارند. برای مثال پس‌از عادت کردن به نوع دیگری از سیگار که نیکوتین کمتری در طول فیلتر آن هست، معمولاً شخص نحوه‌ی استنشاق و پک زدن دود سیگار را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهد که جذب نیکوتین را به حداکثر برساند.

 

روشن است که مقدار نیکوتین و منوکسید کربن حاصل از یک سیگار بسیار متغیر بوده و تعداد و نوع سیگارهای کشیده شده، تنها فاکتورهای تعیین‌کننده میزان تماس مؤثر با دود سیگار نمی‌باشند. به‌علاوه احتباس و باقی ماندن هر یک از این اجزاء تشکیل‌دهنده دود متفاوت بوده و برای منواکسید کربن و نیکوتین متغیر می‌باشد.

 

افراد غیرسیگاری به‌هنگام نشستن کنار سیگاری‌ها در یک محیط بسته، درست در معرض تمام اجزاء تشکیل‌دهنده و مضرات دود سیگار قرار می‌گیرند. میزان تماس بستگی به فاکتورهای متعددی دارد، من‌جمله اندازه اتاق و نحوه تهویه آن و تعداد اشخاص سیگاری و میزان جذب مواد متشکله دود به وسیله اثاثیه و البسه مختلف.

 

دودی که در اثر سوختن خودبه‌خود سیگار در هوا پخش می‌شود هم حاوی مقادیر بسیاری از مواد شدیداً زیان‌بار و خطرناک برای ریه و مغز می‌باشد. 

در مورد این‌که سیگار کشیدن غیرفعال افراد غیرسیگاری سبب افزایش شیوع بیماری‌های ناشی از سیگار در آن‌ها می‌شود یا نه، دانشمندان و پزشکان در حال تحقیق و پیدا کردن مدارک گویایی می‌باشند.

 

سیگار کشیدن اثرات سمی و بسیار زیادی بر فعالیت تنفسی بدن داشته و در ایجاد تعدادی از بیماری‌های ریوی مشخصاً و مستقیم نقش دارد. در گزارش های پزشکان و جراحان آمریکا مشاهده می‌شود که در این کشور کشیدن سیگار یکی از علل مهم ایجاد بیماری افرادی که مبتلا به انسداد مزمن راه‌های ریوی هستند، می‌باشد و همچنین این‌که هشتاد تا نود درصد از موارد بیماری های ریوی به واسطه کشیدن سیگار ایجاد می‌شود.

 

با افزایش سن و شروع پیری ظرفیت تنفسی ریه ها کاهش می‌یابد، براساس گزارش های پزشکان و جراحان آمریکا که تعداد زیادی از نتایج آزمایشگاهی و بالینی را مورد بررسی قرار داده بودند، این کاهش در سیگاری ها بیشتر می‌باشد تا در غیر سیگاری‌ها.

در فوق گفته شد که در افراد سیگاری افزایش سن سبب تسریع در کاهش شاخص‌های ظرفیت تنفسی می شود، این تغییر را به باریک شدن راه‌های هوایی در ریه ها نسبت می‌دهند. 


مدارک زیادی وجود دارد مبنی‌بر این‌که در سیگاری‌ها شیوع عوارض تنفسی بعد از عمل جراحی یا درمانهای پزشکی دارای عوارض ریوی، بیشتر است. دو علت برای این مسئله وجود دارد، یکی افزایش ترشح مخاط و دیگر اختلال در پاک‌سازی راه‌های هوایی که کوچک و باریک شده‌اند.

 

صرف‌نظر از تغییراتی که در فیزولوژی و فعالیت های تنفسی ایجاد می‌شود و در فوق اشاره گردید، در سیگاری‌ها بسیاری از جنبه‌های پاسخ به عفونت و مقابله با ویروس و میکروب مختل بوده و ممکن است این امر نقش بیشتری در مسائل و صدمات بعد از عمل جراحی یا درمانهای پزشکی داشته باشد.
 


 

لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.

غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

بازگشت ^