*با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
معرفی سبک هاتا یوگا،
در واقع هر نوع یوگایی که وضعیتهای بدنی را آموزش می دهد، از نظر فنی، ها تا، است. هدف از هاتا یوگا، تسلط بر بدن برای رسیدن به آرامش ذهن، افزایش قدرت و توانایی بدن و در نهایت، نیل به کمال معنوی است.
یوگا به بهبود انعطاف پذیری دامنه حرکت و قدرت بدن و همچنین به کاهش استرس کمک می کند.
هاتا یوگا، روشی مناسب برای درمان اضطراب است. به طور خلاصه هاتا یوگا یک انتخاب عالی برای کسانی است که قصد دارند یوگا را تازه شروع کنند.
بهترین نوع یوگا چیست؟
ممکن است چندین سبک یوگا برای شما مناسب باشد و این یکی از مزایای اصلی یوگا است. شاید بخواهید یک تمرین با ریتم تند و انرژی بخش در صبح داشته باشید یا یک یوگای کندتر قبل از خواب انجام دهید.
شاید برای کاهش وزن به دنبال یوگا هستید. در هر صورت بهترین نوع یوگا برای شما بسته به خلق و خوی شما دارد و با توجه به سبکی که انتخاب می کنید، ساعت و مدت زمانی که برای تمرینها باید وقت بگذارید، متغیر خواهد بود.
انواع مختلف یوگا یکی از دلایل بزرگی است که باعث می شود این نوع حرکات محبوب باشند. از یوگای عمیق و آهسته گرفته تا یوگا با ترکیب ژیمناستیک و ...
آیا یوگا برای افرادی که تناسب اندام ندارند مناسب است؟
بله خیلی زیاد، یکی از چیزهای فوق العاده در مورد یوگا این است که تمرینات و وضعیتهایی که یاد می گیرید را می توانید با توجه به توانایی بدنی خودتان انجام دهید.
تناسب اندام معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا تمرینات آهسته و اغلب ایستا هستند، اما بدن شما به مرور زمان با بهبود قدرت و انعطاف پذیری، در انجام حرکات بهتر می شود. بهترین روش برای اینکه بدنتان را ارتقاء دهید دانستن حد و حدود بدنتان و اطمینان از اینکه از روی عادت، تنبلی نمی کنید، است.
در هنگام انجام یوگا، مراقبه هم می توانید داشته باشید. مراقبه یک فرایند ذهنی است که برای بهبود آگاهی و روحیه شخصی به کار میرود. این فرایند شامل تمرکز بر روی فکرها، احساسات و تجربیات فرد و همچنین پذیرش آنها بدون ارزشبندی یا تفسیر است. مراقبه میتواند به تسلط بر استرس، کاهش نگرانیها و بهبود ذهنی و روحی کمک کند.
برای تجربه کردن مراقبه، میتوانی از روشهای مختلفی مانند مدیتیشن، تمرین ذهنآگاهی یا تنفس عمیق و یوگا، استفاده کنی.
هدف این فعالیتها این است که شما را به حالت حاضر و آگاهی از ذهن و بدن خودتان بیاورد.
ممکن است اولین بارها کمی زمان ببرد تا با مراقبه آشنا شوی، اما با تمرین و تمرکز مداوم، میتواند بهبود قابل توجهی در روحیه و سلامتی روانیات داشته باشد.
شما بی آن که آگاه باشید آگاهی خود را صرف امور بیرونی می کنید. همین آگاهی را باید برای ترافیک درونی به کار گرفت. زمانی که چشمها را می بندید، ترافیک افکار، عواطف، رویاها، تخیلات آغاز می شود. انواع و اقسام چیزها شروع به گذشتن از پرده ذهن تان می کند.
پس در حین این که بدن و ذهنتان کارهای زیادی انجام می دهند، تنها یک چیز عمیقن درون شما بطور مخفی به مشاهده تمام وقایع ادامه می دهد . تماس خود را با آن از دست ندهید.
فقط کافیست چشمان خود را ببندید. این عمل باعث می شود که از خستگی چشمها که ناشی از نگاه کردن به بیرون است جلوگیری شود و شما به اندازه کافی فرصت می یابید تا به نظاره ی خود بنشینید.
به تدریج، این لحظات به زیباترین تجربه های زندگی تان تبدیل خواهند شد و کم کم، با رشد هشیاری و آگاهی تان، کل شخصیت شما شروع به تغییر می کند. تغییری از ناهشیاری به هشیاری، همان کاری را که در بیرون می کنید، در این جا نیز با جهان درون خود انجام دهید، آنگاه به یک شاهد یا نظاره گر بدل خواهید شد و زمانی که شادی ناشی از نظاره گر بودن را که سروری بس عظیم و غیر مادی است بچشید، دوست دارید که بیشتر و بیشتر به آن دست یابید. دوست دارید هرگاه فراغتی می یابید، بیشتر و بیشتر به درون بروید.
متن ذیل، نقل قول از یک استاد ناشناس می باشد:
برای همه ما این احساس به وجود اومده که بخوایم به یه جای ناشناخته سفر کنیم و دچار ترس و کمی اضطراب شده باشیم که البته طبیعی هست. در سفر به درون خودمان نیز همین مسئله وجود داره. سفر به درون و دنیای درون یک سفر ناشناخته برای خیلی از آدم ها هست که همین عامل هم باعث شده که از این کار ترس داشته باشن. بنابراین به جای ترس و یا تردید نسبت به خود باید به این سفر رفت چرا که این سفر ارزش زیادی برامون داره.
چه ارزشی داره؟
شاید بگید که ارزشش را نداره که بخوایم به خودمون فکر کنیم، ما که داریم زندگیمون و می کنیم و چه کاریه که بخوایم خودشناسی انجام بدیم. مهمترین چیزی که از خودشناسی به دست میاریم آرامش عمیق و دائمی هست. نکته بعد اینه که ما دیگه بازیچه اهداف دیگران نمی شیم و می تونیم خودمون برای خودمون تصمیم بگیریم. خیلی وقت ها هست که ما سال ها در راه برآورده کردن اهداف دیگران هستیم و خودمون هم خبر نداریم.
در سفر درون گاهی وقت ها ما این جمله را می گیم که مثلا من از خودم ناراحتم و یا جملات مشابه، شاید کمتر کسی به این جمله دقت کرده باشه، در واقع این جمله دو کلمه کلیدی داره: من و خودم یعنی من از اون چیزی که برام ساختن و یا به وجودش آوردم راضی نیستم. پس می تونیم بگیم که من درونمون، خوب و مقدسه اما اون چیزی که به وجود میاد، یعنی همان خود، شاید از دستش ناراحت باشیم که باید تغییرش بدیم. پس هر چه بین من” و خود فاصله بیوفته ما احساس خوشحالی کمتری خواهیم داشت.
در سفر درون به چه فکر کنیم؟
نکته ای که وجود داره اینه که اگه شما یه جای خوب و آرام برای فکر کردن بدست بیارید و ندونید باید چطوری و به چه چیزی فکر کنید، دچار تخیلات خودتون می شید و هیچ چیزی نمی تونید به دست بیارید. بنابراین توصیه می کنم در سفر به دنیای درون برای به دست آوردن خودشناسی این سوالات را از خودتون بپرسید و حتما یادداشت کنید. شاید بپرسید که از این کار چه نتیجه ای می تونم بگیرم. اولین چیزی که می تونه برای شما مفید باشه اینکه شما با نگاه کردن روی کاغذ و دیدن پاسخ ها می تونید خودتون را بهتر درک کنید و در تصمیمات مهم زندگی معطل و مردد نمی شید. نکته دوم اینکه ذهن شما بر روی خواسته های شما متمرکز می شه و چه بسا جرقه ای از یک ایده برای آینده به ذهن شما بیاد که بتونه حسابی باعث انگیزه و پویایی شما بشه.
سوالاتی برای سفر به دنیای درون:
از چه کاری لذت می برید و نسبت به انجامش احساس خوبی پیدا می کنید؟
اگر با همین کارهایی که هم اکنون انجام می دهید پیش برید در سالهای سال آینده کجا هستید؟
از نظر اطرافیان، شما چه ویژگی و خصوصیت مثبتی دارید؟
چه توانایی و استعدادی دارید و نقاط قوت شما کجاست؟
در چه کاری خلاقیت شما بروز پیدا می کنه؟
اگه میلیاردها پول و سرمایه داشتید و قرار بود تا یک ماه آینده خرجش کنید چی کار می کردید؟
دوست دارید با چه افرادی بیشتر معاشرت داشته باشید و اون افراد چه ویژگی دارن؟
امیدوارم عمیقا روی این سوالات فکر کنید و فرقی نمی کنه که چند ساعت، چند روز و یا چند هفته زمان ببره، هر موقع فضای مناسبی داشتید به دنیای درون خودتون سفر کنید و خودتون را بهتر بشناسید.
کانون یوگای سینا با حمایت جمعی از مربیان و شاگردان و با مدیریت و سرپرستی استاد سینا صمیمی در سال 1394 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.
آدرس:
اکباتان، فاز2، بلوک 18، جنب ورودی6
تلفن تماس:
02144664412
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات