*با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
اپل، به انگلیسی: Apple Inc ، یک شرکت فناوری چندملیتی در ایالات متحده آمریکا است که در زمینهٔ طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی، نرمافزار، سختافزار رایانه و ارائه خدمات برخط (آنلاین) فعالیت میکند. این شرکت نخست با نام شرکت رایانهای اپل، در شهر کوپرتینو در درهٔ سیلیکون در ایالت کالیفرنیا تأسیس شد.
این شرکت در دهه ۱۹۷۰ با معرفی ریزرایانههای اپل I، اپل II، اپل III و پس از آن مکینتاش به بازار، به آغاز و گسترش رایانه شخصی کمک نمود.
اپل معمولاً به تولید سختافزارهای نوآورانه و دارای طراحی و کیفیت بالا معروف است. از محصولات سختافزاری این شرکت میتوان آیپد، آیمک، مکبوک، آیپاد، آیفون، اپل واچ و اپل تیوی و ایرپادز نام برد.
همچنین این شرکت در زمینهٔ تولید نرمافزار هم فعالیت دارد. آیتیونز، آیلایف، آیورک و سیستمعامل مورد استفاده در رایانههای این شرکت (مکاواس) نمونههایی از فعالیت نرمافزاری این شرکت هستند.
مدیریت اجرایی این شرکت برعهده استیو جابز بود که یک ماه پیش از مرگ خود از ریاست این شرکت کنارهگیری کرد و به جای آن تیم کوک ریاست این شرکت بر عهده گرفتهاست. استیو جابز همراه با استیو وازنیک و رونالد وین این شرکت را بنیانگذاری کردند. رونالد وین در کمتر از دو هفته پس از تأسیس این شرکت، سهام خود به جابز و وازنیاک واگذار کرد.
اولین مدل گوشی آیفون در سال ۲۰۰۷ توسط خالق خود یعنی استیو جابز رونمایی شد؛ بخش موبایل اپل سالها قبل شروع به فعالیت کرده بود و با شرکتی به نام موتورولا همکاری داشت، اما نتیجه همکاری این دو شرکت برای اپل مورد قبول نبود و با تصمیم و اصرار استیو جابز، سری گوشیهای هوشمندی به نام آیفون طراحی شد و به بازار ارائه کردند.
اولین مدلهای آیفون چنان موفق شدند که باعث شد بسیاری از شرکتهای طراحی گوشی، محصولات جدید خود را از گوشیهای آیفون الگوبرداری کنند. این الگوبرداری در بسیاری از شرکتهای چینی که در تولید گوشیهای هوشمند فعالیت میکنند، به وضوح دیده میشود.
شرکت اپل در سال ۲۰۱۷ برای دهمین سال متوالی، عنوان تحسین شدهترین شرکت فناوری اطلاعات در جهان به خود اختصاص داد.
این شرکت از سوی مجله فوربز، یکی از مشهورترین مجلههای اقتصادی آمریکا و جهان برای هشتمین سال پیاپی (از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸) به عنوان با ارزشترین برند جهان انتخاب شد.
در اوت ۲۰۱۸ ارزش سهام شرکت اپل در بازار از مرز یک تریلیون دلار گذشت. این نخستینبار بود که مجموع ارزش سهام یک شرکت به چنین سطحی میرسید و به این ترتیب اپل به نخستین شرکت در جهان با ارزشی بیش از یک تریلیون دلار تبدیل شد. در اوت ۲۰۲۰ اپل، نخستین شرکت خصوصی شد که ارزش آن به دو تریلیون دلار میرسید،[۷] در ۳ ژانویه ۲۰۲۲، اپل اولین شرکت بود که به ارزش بازار ۳ هزار میلیارد دلار بیشتر از تولید ناخالص داخلی بریتانیا رسید.
در سال ۲۰۱۹ حسب اعلام فهرست فورچون جهانی ۵۰۰ با حدود ۲۳ درصد افزایش سوددهی، میزان سوددهی این شرکت به ۵۹ میلیارد و ۵۳۱ میلیون دلار رسید که پس از شرکت ملی نفت عربستان سعودی با نام سعودی آرامکو در جایگاه دوم سودآورترین شرکت بینالمللی سال ۲۰۱۹ قرار گرفت. بهعلاوه از لحاظ درآمد در رتبه ۱۱ و از نظر مجموع داراییها در رتبه ۸۰ فهرست مذکور قرار گرفت.
Data Center Classification
Tier I: composed of a single path for power and cooling distribution, without
redundant components, providing 99.671% availability. Non-redundant capacity
components (single uplink and servers).x
Tier II: composed of a single path for power and cooling distribution, with redundant
components, providing 99.741% availability. Tier 1 + Redundant capacity
components.x
Tier III: composed of multiple active power and cooling distribution paths, but only
one path active, has redundant components, and is concurrently maintainable, providing 99.982% availability. Tier 1 + Tier 2 + Dual-powered equipments and multiple uplinks.x
Tier IV: composed of multiple active power and cooling distribution paths, has redundant components, and is fault tolerant, providing 99.995% availability.x
Tier 1 + Tier 2 + Tier 3 + all components are fully fault-tolerant including uplinks, storage, chillers, HVAC systems, servers etc. Everything is dual-powered.x
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات