وبلاگ#مهرزادwww.eMZed.ir

خلبان شهید و قهرمان معاصر ایران در اولین روز دفاع از سرزمین مادری، جناب آقای خالد حیدری،

 

*با سلام و درود  به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد،

خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید. 

 


 

ما فکر می کنیم، شناختن قهرمان های معاصر ایران زمین، در کنار وجود قهرمان های اساطیری و قدیمی، برای ما لازم است. لذا در متن ذیل قهرمان و خلبان شهید جناب آقای " خالد حیدری " معرفی شده است.

 

روح بلندشان شاد و یادشان گرامی

 

در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ رژیم بعثی عراق حمله همه جانبه خود را به ایران آغاز کرد. نیروی هوایی عراق در بعدازظهر روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به پایگاه های هوایی ایران حمله کرد. نیروی هوایی ایران در پاسخ به این تجاوز هوایی، عملیاتی را طراحی کرد که اجرای آن را پایگاه های هوایی همدان و بوشهر برعهده داشتند. در این عملیات هوایی، چند نفر از خلبانان دلیر ایرانی به فیض رفیع شهادت نائل شدند. از جمله این شهدا، شهید خلبان خالد حیدری است.

 

او به عنوان یکی از خلبانان جنگنده اف - ۴ از پایگاه شهید نوژه همدان در قالب گروه آلفارد به پایگاه «شعبیه» و «کوت» عراق حمله‌ور شدند و اولین پاسخ کوبنده را به دشمن بعثی دادند.

 

شهید خلبان خالد حیدری سال ۱۳۲۹ در روستایی از توابع شهرستان مهاباد دیده به جهان گشود. در سال 1350 برای گذراندن دوره سربازی در نیروی هوایی مشغول به خدمت شد. پس از سپری کردن دوره خدمت سربازی در آزمون ورودی دانشکده خلبانی شرکت کرد و با قبولی در این آزمون به نیروی هوایی و دانشکده خلبانی وارد شد. او پس از طی دوره یک ساله مقدماتی در ایران سال 1353 جهت فراگرفتن دوره‌های تکمیلی به مدت دو سال به امریکا اعزام شد و پس از آموزش پرواز با هواپیماهای «تی 37 » و «تی 38 » و «اف 4 » موفق به کسب گواهینامه پرواز با هواپیمای فانتوم اف۴ گردید و به عنوان خلبان شکاری به ایران بازگشت و پس از 6 ماه حضور در پایگاه یکم شکاری در سال 1356 به پایگاه سوم شکاری منتقل شد.

 

 

عشق به سرزمین و دفاع از مرزهای ایران، هدف والای همه شهیدان این مرز و بوم بود. شهید خلبان خالد حیدری سرانجام در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ همراه با شهید خلبان محمد صالحی در عملیاتی معروف به «انتقام» به درجه رفیع شهادت نائل گردید. پس از ۳۲ سال انتظار، پیکر پاک این شهید بزرگوار به ایران بازگردانده شد و پس از اجرای مراسم استقبال در شلمچه، به حرم امام رضا(ع) منتقل شد و بعد از طواف در این حرم امن الهی، جهت انجام مراسم باشکوه خاکسپاری به زادگاهش انتقال یافت.

 

این خلبان  سرانجام در ساعت ۵ عصر روز 31 شهریور سال 1359 در عملیاتی معروف به «انتقام» در حالی که به همراه تیم «آلفارد» از پایگاه سوم شکاری مامور بمباران پایگاه هوایی کوت در استان میسان عراق بود هواپیمایش مورد اصابت یک فروند موشک «سام» قرار گرفت و یا دچار سانحه شد و در رودخانه دجله سقوط کرد و به همراه شهید خلبان  محمد صالحی به شهادت رسید.

 

پس از سال‌ها، در یک عملیات اکتشاف در مهر ماه سال ۱۳۹۱ در یک قبرستان در شهر کوت، پیکر خلبان‌های آلفا رد پیدا شد و در هفته نخست آبان ماه سال 91 پس از گذشت 32 سال پیکرهای این دو خلبان شهید به آغوش میهن باز گشت.

 

پس از سال‌ها در جریان لایروبی رودخانه دجله لاشه هواپیمای ایشان به دست آمد. خالد حیدری به عنوان یکی از اولین شهیدان برون‌مرزی نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس و نیز شهید وحدت ( وحدت شیعه و سنی ) در استان آذربایجان‌غربی شناخته می‌شود.

 

شهیدان «خالد حیدری» و «محمد صالحی» جزو نخستین شهدای خلبان نیروهوایی ارتش مقتدر ایران هستند که پیکرهایشان پس از گذشت 32 سال به میهن باز گشته است.

 

همسر این خلبان شهید روایت می‌کند:  آخرین روز تابستان 59 در همدان پایگاه سوم شکاری نوژه بودیم. مرخصی داشت و در خانه ماند. به دلیل حمله هواپیماهای عراقی مرخصی‌اش  لغو شده بود و باید می‌رفت. یادم می‌آید روز اولی که رژیم صدام حمله کرد، بعد از دو ساعت که می‌خواست از خانه خارج شود، گفت:«من می‌روم شاید برگشتنی نباشم، نزد مادرم برو، اینجا امن نیست.   کیفی که نقشه‌های جنگی‌اش در آن بود را برایش حاضر کردم و به خواست خودش تکه‌ای از موهای دخترمان «طلا» را برایش گذاشتم.

 


وقتی شهید شد ما خبر نداشتیم. تا اینکه همه همرزمانش بازگشتند اما خبری از او نشد. ماموریت او خارج از مرزهای ایران بود و من همواره منتظر بازگشتش بودم. پس از پیدا شدن پیکر این قهرمان جنگ، عکسی نیمه سوخته و قدیمی از دخترش " طلا " در جیب لباس نظامی او پیدا شد.

 

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگاران در آن زمان، اظهار داشت: برنامه استقبال از شهیدان تازه تفحص شده در مرز شلمچه با حضور خانواده‌های معظم این شهدا،‌ پیشکسوتان و همرزمان آنان از نیروی هوایی، از مقابل ستاد نیروی هوایی ارتش، برگزار خواهد شد.

 

وی افزود: پیکرهای مطهر شهدای خلبان پس از مراسم استقبال از طریق هواپیما به مشهد مقدس منتقل می‌شود تا پس از طواف در حرم مطهر، زینت‌بخش مراسم دعای عرفه زائرین و مجاورین حرم مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) باشند.

 

فیلم سینمایی آلفارد، روایت زندگی و نحوه شهادت شهید خلبان خالد حیدری است که توسط هوشنگ میرزایی به تصویر کشیده شده است.


 

لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.

غنی سازی برای کار آفرینی و  مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

بازگشت ^