با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد،
خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
شازده کوچولو، عنوان اصلی،Le Petit Prince یکی از مشهورترین آثار ادبیات جهان است که توسط نویسنده معروف فرانسوی، آنتوان دو سنت اگزوپری Antoine de SaintExupéry نوشته شده است. وی به خاطر نوشتن این کتاب، شهرت زیادی بدست آورده است.
این کتاب، یک داستان کوتاه و شاید کودکانه است که به شکلی ساده و در عین حال عمیق، مفاهیمی مانند دوستی، عشق، مسئولیت و انسانیت و هستی را بیان میکند. موضوعات به شیوهی سوررئالیستی به تصویر کشیده شدهاند.
آنتوان دو سنت اگزوپری یک نویسنده، فیلسوف و خلبان بود که زندگی و حرفه اش، روی هم به شدت تأثیرگذار بوده اند. او در این داستان فلسفی، پیچیدگی های طبیعت انسان و اهمیت تخیل و خلاقیت را در زندگی بررسی می کند.
این کتاب به زبانهای مختلف ترجمه شده و در سراسر جهان شناخته شده است. گفته می شود، تاکنون به بیش از ۲۸۰ زبان و گویش ترجمه شده و با فروش بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه، یکی از پرفروشترین کتابهای تاریخ محسوب میشود و به عنوان بهترین کتاب قرن بیستم در فرانسه انتخاب شده است. همچنین در سال ۲۰۰۷ به عنوان کتاب سال فرانسه برگزیده شد.
ترجمه هایی هم از محمد قاضی، احمد شاملو، نازنین طباطبایی، به زبان فارسی منتشر شده است.
از زیبایی و عمق این داستان برای کودکان و بزرگسالان، مطالب بسیاری وجود دارد و قصه دربارهی پسربچهای است، که از سیارکی خیالی به نام ب۶۱۲ آمده و به زمین سفر میکند و خاطرات سفرش را همراه با پرسش و سؤالهای بسیاری از آدمها و کارهایشان مینویسد.
در واقعیت و در یکی از پروازها، هواپیمای سنت اگزوپری، دچار نقص فنی شده و به ناچار در صحرای آفریقا فرود می آید.
همین سانحه دستمایه نگارش شازده کوچولو شده که در آن شخصیت و قهرمان داستان، خلبانی بینام است، که پس از فرود در کویر با پسر کوچکی آشنا میشود.
پسرک به خلبان میگوید، که از سیارکی دوردست میآید و آنقدر آنجا زندگی کرده که روزی تصمیم میگیرد، برای اکتشاف سیارههای دیگر، دیار خود را ترک کند.
او همچنین برای خلبان از گل رز محبوبش میگوید، که دل در گرو عشق او دارد. از دیگر اخترکها تعریف میکند و از روباهی که او را اینجا، روی زمین ملاقات کردهاست.
خلبان و شازده کوچولو، چاهی را مییابند، که آنها را از تشنگی نجات میدهد. آنها در طی داستان با ماری برخورد میکنند که زبان رازآلودی دارد.
اگزوپری به شکل معجزه آسایی، نجات پیدا میکند و در نهایت شازده کوچولو تصمیم میگیرد به سیارک خود بازگردد.
پیام داستان، چند وجهی است و می توان آن را به معناهای مختلف تفسیر کرد. در اینجا به برخی از موضوعاتی که داستان شازده کوچولو، به آنها اشاره کرده است، می پردازیم:
اهمیت تخیل و خلاقیت،
سفرهای شازده کوچولو به سیارات مختلف و تعامل او با افرادی که در آنجا ملاقات می کند، اهمیت تخیل و خلاقیت را در زندگی ما برجسته می کند.
این کتاب خوانندگان را تشویق می کند، تا کودک درون خود را در آغوش بگیرند و جهان را با حس شگفتی و کنجکاوی ببینند.
پیچیدگی های طبیعت انسان،
شازده کوچولو از طریق برخورد با شخصیت های مختلف، با ماهیت انسان ها و تضادهای فراوانی که در درون ما وجود دارد آشنا می شود.
این کتاب خوانندگان را تشویق میکند، تا فراتر از ظواهر سطحی نگاه کنند و به دنبال حقایق عمیقتری هم باشند که در زیر ظواهر، نهفته است.
اهمیت عشق و دوستی،
رابطه شازده کوچولو با گل سرخی که در سیاره خود به جا گذاشته و دوستی او با روباهی که روی زمین ملاقات می کند، اهمیت عشق و دوستی را در زندگی ما نشان می دهد.
این کتاب خوانندگان را تشویق میکند که افراد و روابطی را که برایشان مهم است، گرامی بدارند.
زبان اصلی فرانسوی
تاریخ نشر ۱۹۴۳
کتابهای دیگر این نویسنده شهیر فرانسوی،
هوانورد۱۹۲۶
پیک جنوب۱۹۲۹
پرواز شبانه 1931
زمین انسانها 1939
خلبان جنگ 1942
نامه به یک گروگان 1943
قلعه 1948 و پس از مرگ وی منتشر شد.
نامههای جوانی 1953 و پس از مرگ وی منتشر شد.
دفترچهها 1953 و پس از مرگ وی منتشر شد.
نامه هایی به مادر 1953 و پس از مرگ وی منتشر شد.
نوشتههای جنگ 1953 و پس از مرگ وی منتشر شد.
سنتاگزوپری در ۲۹ ژوئن ۱۹۰۰ متولد شد و تا قبل از جنگ جهانی دوم، خلبان تجاری موفقی بود که در خطوط پست هوایی میان اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی به فعالیت میپرداخت.
با آغاز جنگ جهانی دوم، هر چند از نظر سن و سلامتی در شرایط مطلوبی نبود، اما به نیروی هوایی فرانسه آزاد در شمال آفریقا پیوست.
در ژوئیه ۱۹۴۴ هواپیمای او در یک پرواز شناسایی بر فراز دریای مدیترانه ناپدید شد و پس از آن دیگر هیچگاه دیده نشد.
دلیل سقوط هواپیمایش، معلوم نیست، اما در اواخر قرن بیستم و پس از پیدا شدن لاشه هواپیمایی که به او منسوب است، اینطور بهنظر میرسد که برخلاف ادعاهای پیشین، او هدف خلبانان یا پدافند آلمانیها واقع نشدهاست. زیرا روی لاشه هواپیمای پیدا شده، اثری از اصابت تیر یا مسلسل یا ضد هوایی نبود و احتمال دارد، سقوط هواپیما بهدلیل نقص فنی بوده باشد.
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات