*با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
حماسهٔ حسینی نام مجموعه کتاب دوجلدی (و سابقاً سه جلدی) است از استاد حوزه و دانشگاه مرتضی مطهری، مشتمل بر کلیهٔ سخنرانیها و یادداشتهای او پیرامون واقعهٔ کربلا و تحریفات تاریخی صورت گرفته در نقل آن واقعه.
جلد اول مجموعهٔ دو جلدی شامل سخنرانیها و جلد دوم شامل یادداشتهای آقای مطهری است. در مجموعهٔ سه جلدی، جلدهای اول و دوم شامل سخنرانیهای آقای مطهری و جلد سوم شامل یادداشتهای او دربارهٔ واقعهٔ کربلا بودهاست.
این کتاب به چندین زبان ترجمه و تا کنون بارها تجدید چاپ شدهاست.
آقای مطهری در متن کتاب دربارهی علت این نامگذاری نوشته است: کلمهی حماسه به معنای شدت و صلابت است و نیز به معنای شجاعت و حمیت. چنانکه در ادبیات فارسی و عربی شعر و نثر حماسی داریم، حادثه و شخصیت حماسی نیز هست. شخصیت حسینبنعلی علیهالسلام حماسی است و باید با وجود و سرگذشت او یک احساس حماسی داشته باشیم، نه یک احساس تراژدی و مصیبت، رثا و نفله شدن. بعضی شخصیتهای حماسی جنبهی محلی و منطقه ای دارند، یعنی مخصوص یک قوم و نژاد معین و یک آب و خاکند، اما در مورد امام حسین علیهالسلام چنین نیست. او یک شخصیت حماسی است، اما حماسهی انسانیت و بشریت، نه حماسهی قومیت. سخن، عمل و روح امام حسین علیهالسلام هیجان و حماسهی مافوق حماسههاست و علت شناخته نشدن ایشان نیز همین است. شخصیت امام از نظر شدت حماسی بودن و علو و ارتفاع جنبهی انسانی بینظیر است و ما این حماسه را نشناخته ایم. از این رو، کلید شخصیت امام حسین علیهالسلام حماسه است و عظمت و شور و صلابت و شدت و ایستادگی و حقپرستی. کلمات و اشعاری هم که از آن حضرت نقل شده، حاکی از همین روحیه حماسه و صلابت، خداپرستی و حماسهی الهی و انسانی است.
شهید مطهری در این کتاب به تحلیل تاریخ پرداخته و حماسه حسینی، مانند دیگر آثار در این حوزه، فقط تاریخنگاری نیست، نویسنده در مطالب این کتاب به الگوبرداری از قیام امامحسین(ع) و لزوم آراستن آن از تحریفات تاکید کرده است.
مرتضی مطهری در بخش تحریفات لفظی واقعه عاشورا، به شدت از کتاب هایی در زمینه تحریفات عاشورا، ناراحت است و از آنها نام می برد.
کتاب حماسه حسینی، شامل عناوینی از جمله، حماسه، تحریفات در واقعه تاریخی کربلا، ماهیت قیام حسینی، تحلیل واقعه عاشورا، شعارهای عاشورا، عنصر امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی و عنصر تبلیغ در نهضت حسینی، است.
از آن جایی که واقعه عاشورا و حادثه کربلا از گذشته تا امروز در میان مسلمانان شیعه از اهمیت بالایی برخوردار بوده است، شهید مطهری نیز به واسطه این اهمیت وظیفه خود میدانسته که تحریفات در این مورد را رفع کند و همچنین معتقد بود، تنها کلمهای که میتواند مناسب این ماجرا باشد کلمه حماسه، است.
شهید مطهری قصد داشته در سخنرانیهایش که در قالب کتاب حماسه حسینی، به چاپ رسیده، ثابت کند که میتوان به حادثه کربلا و واقعه عاشورا به صورت همزمان نگاهی عقلانی، نقادانه و عاطفی داشت به گونهای که هیچ یک جای دیگری را تنگ نکند.
همچنین در این کتاب به وضوح میتوان دید که عاشورا از چه ظرفیتهای فراوانی برخوردار است و تاثیر آن در اخلاق و رفتار مخاطبان به چه گونه است. شهید مطهری در این کتاب سعی کرده است تا زمینهای مناسب برای برخورداری از آموزههای قیام عاشورا را تصویر کند.
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات