وبلاگ#مهرزادwww.eMZed.ir

www.nlai.ir معرفی کتابخانه ملی و باغ کتاب   

 


*با سلام و درود  به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ #مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد،
خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید. 

 


 

جمله مشهور بهشت برای من یک کتابخانه بزرگ است را شاید شنیده باشید. اگر با این عبارت معروف، موافق هستید و کتابخانه‌ی بزرگ را شبیه به قسمتی از بهشت می‌دانید، به شما پیشنهاد دیدار از کتابخانه ملی ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین محل آرشیو تمامی مکتوبات کشور و استفاده از امکانات تفریحی و خانوادگی باغ کتاب را می‌دهیم.

 

همه چیز از مدرسه شروع شد و به ساختمانی مانند یک زیگورات مدرن رسیده است.  تاریخچهٔ تشکیل مجموعهٔ کتابخانه به آغاز دهه ۱۲۴۰ بازمی‌گردد. در سال ۱۲۳۰خورشیدی، مدرسهٔ دارالفنون در تهران کار خود را آغاز کرد. کتابخانه کوچکی در آن مدرسه تأسیس شد که سنگ بنای کتابخانه ملی گردید. کتابخانه ملی ایران به‌طور رسمی و با همین عنوان در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، پس از یک دوره نسبتاً طولانی تغییر نام و مکان از ۱۲۴۰خورشیدی و با تأسیس کتابخانه دارالفنون آغاز به کار کرد.

 

آغاز به کار رسمی کتابخانه ملی به سال ۱۳۱۶ بازمی‌گردد. در سال ۱۳۵۸ مرکز خدمات کتابداری و در سال ۱۳۷۸ سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی در کتابخانه ملی ادغام شدند و سرانجام در سال ۱۳۸۱ با تصویب شورای عالی اداری، کتابخانه ملی و سازمان اسناد ملی با هم ادغام شدند و ساختار فعلی شکل گرفت. 

 

سازمان اسناد ملی ایران در ۱۳۴۹ بنیان شده‌بود. اکنون این ساختار، در دو ساختمان مستقل کتابخانه ملی ایران و گنجینه اسناد ملی ایران فعالیت دارد. 

 

ساختمان کتابخانه ملی در بزرگراه شهید حقانی و ساختمان گنجینه اسناد ملی ایران در خیابان میرداماد تهران واقع شده است. اداره عضویت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مسئول بررسی و تایید شرایط عضویت برای مراجعان و تعیین سطوح عضویت آنان است. استفاده از خدمات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه اصل کارت عضویت امکان پذیر است. 

 

کلنگ ساختمان جدید کتابخانه ملی که ترکیبی است، از معماری قدیم و جدید ایرانی سال ۱۳۷۵ به زمین خورد. این ساختمان که در تپه‌های عباس‌آباد تهران واقع شده، اسفند ۱۳۸۳ در ۸ طبقه افتتاح شد. 

کتابخانهٔ ملی ایران دارای ۹۷۰۰ مترمربع در ۸ طبقه زیربناست و از بتن‌هایی استفاده شده که در برابر ۹ ریشتر زلزله مقاومت می‌کنند. ورود نور طبیعی از روزنه های حاشیه فضای دیوارها و سقف، همه فضاهای داخلی را در خود غرق می‌کند.
 
بیشتر کتاب‌ها و اسناد خطی کتابخانه ملی، نوشته‌های بزرگان ایرانی در حوزه‌های ادبیات، تاریخ، فلسفه و عرفان، فقه و اصول، طب و نجوم، و مجموعه‌ای از نخستین ترجمه‌های فارسی کتاب‌های فرنگی و قطعه‌های خوشنویسی استادان بزرگ است.

 

کتابخانه دارای ۱۴ تالار با حدود 15 میلیون آیتم کتابداری است و منابع موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سه مجموعه کلان، کتابخانه ملی، آرشیو ملی و دیجیتال، جای دارند.

 

ساختمان جدید کتابخانه ملی، یا به عبارت دیگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران واقع در اراضی عباس‌آباد تهران، یازده اسفند ۱۳۸۳ توسط یوسف شریعت زاده  طراحی و با حضور رئیس‌جمهور وقت، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از نویسندگان و ناشران و سفرای کشورهای خارجی افتتاح شد.


آدرس کتابخانه ملی ایران در بزرگراه شهید حقانی، بعد از ایستگاه مترو حقانی، خروجی کتابخانه ملی، بولوار کتابخانه ملی قرار دارد.

اگر قصد رفتن به کتابخانه ملی را دارید مسیر سختی برای رسیدن در پیش نخواهید داشت.


آسان‌ترین راه استفاده از مترو است. سوار خط ۱ مترو شده و در ایستگاه شهید حقانی پیاده شوید. بعد از پیاده شدن سرویس‌های رفت و برگشت به کتابخانه ملی را سوار شوید تا به درب کتابخانه برسید.

 

این مسیر را پیاده هم می‌توان رفت، اما به دلایلی توصیه نمی کنیم. بعد از ورود به محوطه کتابخانه و باغ کتاب، می توانید از پیاده روی در فضای زیبا و حفاظت شده آن، لذت ببرید.

 

با اتوبوس هم به کتابخانه ملی می‌توانید بروید. ایستگاهی به در‌خواست مسئولان و مراجعه‌کنندگان کتابخانه دقیقا روبه‌روی کتابخانه ملی و در بزرگراه حقانی احداث شده است.

 

برای پارک خودروی خود باید از همان زمین‌های منطقه عباس‌آباد در اطراف کتاب خانه یا خیابان باغ کتاب استفاده کنید. 

 

پذیرش کتابخانه در همان آستانه ورود شما قرار دارد. در این بخشید از مسئولانی که در آنجا حضور دارند می‌توانید مشاوره و راهنمایی درباره بخش‌های مختلف کتابخانه بگیرید. چندین کامپیوتر هم برای تسهیل جستجو، در سالن ورودی  داخل ساختمان کتابخانه قرار دارد. 

 

آشنا شدن کودکان و نوجوانان با فضایی بزرگ و فرهنگی در باغ کتاب، ممکن است برای آنها جذاب یا حداقل تا مدتی خاطره به یاد ماندنی باشد. رفتن به باغ کتاب تهران را به شما و خانواده تان پیشنهاد می‌دهیم. در باغ کتاب بخش‌های مختلفی برای کودکان و نوجوانان مثل باغ علم، باشگاه رباتیک، کافه گیم و کافه کودک، فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی، وجود دارد که مملو از کتاب برای سلیقه‌های گوناگون است. انواع رستوران ها و کافی شاپ ها هم برای داشتن یک دورهمی خانوادگی، در محوطه اطراف ساختمان، قابل دسترس هستند.

 

اگر فضاهای آموزشی و فرهنگی، برای شما جذاب است، حتما از کتابخانه ملی و باغ کتاب دیدن نمایید. 

 


 

لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.

غنی سازی برای کار آفرینی و  مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

بازگشت ^