وبلاگ#مهرزادwww.eMZed.ir

گنجینه های دانش، معرفی کتاب:

 

*با سلام و درود  به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.

 



کتاب گنجینه های دانش، مجموعه ای از اطلاعات عمومی است.


مؤلفان
سید محمود اختریان
سید کاظمی خلخالی
رحیم چاوش اکبری


یادداشت مولفان، برای خواننده گرامی،


کتابی که هم اکنون در دسترس شماست و آرزومندیم که مورد استفاده و توجه شما قرار گیرد، حاوی مطالب متنوع، از معارف بشری در قالب اطلاعات عمومی است که سعی گردیده است، موارد علمی، تحقیقی و اجتماعی همراه با ارقام و اعداد، بررسی و ارائه گردند.


لازم به یادآوری است که مطالب این کتاب، تنها جنبه اطلاعات عمومی را ندارند، بلکه کوشش بر آن بوده است که جنبه های علمی و تحقیقی نیز در آن بکار گرفته شده باشند.


شادروان دکتر سید زین العابدین خلخالی که عمری را در خدمت به فرهنگ و معارف اسلامی و علوم مختلف گذرانده بودند، این کتاب را قبلا در یک مجلد تدوین کرده بودند، که با زحمات ناشر این کتاب منتشر گردیده بود.


اما به علت گذشت زمان و وسعت یافتن مطالب، بخصوص وقوع حوادث جدید و تغییرات تاریخی و سیاسی و اجتماعی و پیشرفتهای علمی لازم بود که کتاب تکمیل و با تغییرات کلی دوباره چاپ شود .


بدین منظور ناشر محترم، بررسی مجدد و تکمیل و تغییر مطالب و اضافه نمودن مطالب دیگر به عهده اینجانبان که عمری را در خدمت به آموزش و پرورش سپری کرده ایم، محول نمودند و اینجانبان تا حدودی که بضاعت علمی اجازه می داد، سعی فراوان مبذول داشتیم، تا کتاب حاضر از جهات مختلف غنی تر و حاوی مطالب ارزنده و قابل استفاده بعنوان ماخذ، در پاره ای از موارد باشد تا دانش پژوهان محترم را بکار آید.


قرآن کریم می فرماید،

-    يا ايها الناس انا خلقناكم من ذكر وانثى و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعار فواان اکرمکم عندالله اتقيكم.


سوره حجرات – آیه 13


-    ای مردم شما را از جنس زن و مرد آفریدیم و سپس شما را به شعب و قبایل مختلف قرار دادیم تا از همدیگر شناخته شوید و بدرستی که گرامی ترین شما در نزد خداوند پرهیزگارترین شماست.


این آیه مبارک، علاوه بر آنکه معیار سنجش ارج و مقام انسان را در نزد خداوند متعال، پرهیزگاری قرار می دهد، علت پیدایش ملل و نژادها و قبایل بشری را هم توجیه می فرماید. 


مسلم است که با توجه به موقعیتهای جغرافیائی و اقلیمی و صدها معیار دیگر، همه انسان ها نمی توانند، از یک نوع فرهنگ برخوردار باشند و چون انسان اجتماعی  بالطبع آفریده شده است و با پیشرفتهای شگرف جهانی که در آن زندگی می کند، ناچار بایستی با تمام ملل جهان در تماس بوده و رابطه متقابل علمی و فرهنگی داشته باشد. 


بنابراین نیاز فطری ایجاب می کند که هر قوم و طایفه ای سعی کند، با اقوام دیگر در تماس باشد و امروزه این تماسها با سهولت در امر مسافرتها و انتشار کتب و وسایل ارتباط جمعی و تبادل افکار سطح گسترده ای یافته است. 


در نتیجه کتابی که عنوان اطلاعات عمومی را داراست، نمی تواند منحصر به یک کشور و یک ملت باشد و در نتیجه متعلق به تمام جوامع بشری است. 


بدین جهت در این کتاب سعی شده است، تا جایی که امکان دارد، مطالب مهم و ارزنده ای را جمع آوری کرده و قسمتی از آنها ارائه شوند، چه کتابی که بعنوان اطلاعات عمومی کامل یا دائرة المعارف نام می گیرد، بالغ بر صدها مجلد خواهد شد که از عهده همگان بر نیاید .


پس باید به این شعر بسنده کرد که آب دریا را اگر نتوان کشید، هم بقدر تشنگی باید چشید.


در مورد روش تألیف کتاب باید متذکر شویم که حتی الامکان سعی شده است، از پراکندگی مطالب جلوگیری شده و تسلسل در درج مطالب رعایت شود. بطوری که خواننده از آغاز پیدایش کره زمین و حیات شروع و به آخرین تحولات علمی و سیاسی و اجتماعی و ... جهان در حال حاضر دست یابد.


این روش نه تنها خواننده را قدم به قدم از نظر دریافت اطلاعات به پیش می برد، بلکه از نظر تکوین علوم زیستی و اجتماعی به وی تسلسل فکری داده و او را در تهیه منابع و ماخذ مربوط راهنمایی کرده و دستیابی به اطلاعات را سهولت می بخشد.


در خاتمه از کلیه اساتید، محترم و خوانندگان گرامی صمیمانه خواستاریم که نقایص و ایرادات علمی و چاپی را با دیده اغماض نگریسته و ما را در ادامه راهمان یاری فرمایند.

یادداشت ناشر، 


کتابی که هم اینک در پیش رو دارید، حاصل تلاش مداوم و مستمر سه تن از اساتید زبان و ادبیات عرب و علوم اجتماعی و زبان فارسی است که پس از بازخوانی و تصحیح مکرر، به دست چاپ سپرده شده است. 


پیش نویس متن اولیه کتاب، توسط استاد دکتر زین العابدین کاظمی خلخالی، رحمه الله علیه، استاد رشته زبان عربی و مترجم دهها اثر علمی ادبی و مذهبی تهیه و تنظیم گردید و این متن یک بار در سال ۱۳۶۴ از سوی ناشر انتشار یافت.


پس از آن با توجه به تغییرات وسیع و پیشرفتهای شگرفی که در علوم مختلف در جهان حاضر به وقوع پیوسته ناشر با ذوق و علاقه فراوان از دو تن از اساتید محترم علوم اجتماعی و ادبیات، آقایان دکتر سید محمود اختریان و رحیم چاوش اکبری، دعوت به عمل آورد که متن اولیه را بازخوانی کرده و ضمن افزودن مطالب جدید کتاب را تنظیم و تکمیل نمایند. 


بدیهی است که در این نظم جدید، متن اولیه، کلا کنار گذارده شد و متنی که فراهم آمد، علاوه بر افزایش حجم کمی از لحاظ کیفی نیز به سطح بالاتری ارتقاء یافت.
 

ناشر، ضمن سپاسگزاری از کلیه کسانی که در تهیه و چاپ کتاب همکاری نموده اند، با اشاره ای مختصر به سوابق فرهنگی آقایان سید محمود اختریان و رحیم چاوش اکبری، از مساعی صمیمانه این دو بزرگوار قدردانی می نماید.


-     آقای سید محمود اختریان دکترای جامعه شناسی، دارای بیست و شش سال سابقه آموزشی فرهنگی همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیت در دفتر هماهنگی برنامه ها و همکاری با مرکز استعدادهای درخشان تیزهوشان، شرکت در تصحیح کتب درسی و سفر به بیش از پنجاه کشور جهان جهت مطالعات و تحقیقات فرهنگی و جغرافیایی،

 

-      آقای رحیم چاوش اکبری، لیسانس ادبیات، دارای بیست و شش سال سابقه تدریس دردانشسراهای راهنمایی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی، تحقیق در متون ادب فارسی، صاحب شش هزار بیت مثنوی تحت عنوان در بارگاه مولانا، که در مجله اطلاعات هفتگی به مدت دو سال طبع گردیده است و تفسیر موضوعی قرآن کریم تحت عنوان جانداران در قرآن و نیز مقاله های بسیار در مطبوعات و نشریات،


در خاتمه امید است که کتاب حاضر مورد استفاده دانش پژوهان و طالبان علوم و اطلاعات عمومی قرار گرفته و از مطالب آن بهره مند گردند.
 


 

لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.

غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

بازگشت ^