*با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
این نقش، اثر باستانی و بینظیری است که در کاخ آپادانای شوش، واقع دراستانِ خوزستان ایران، کشف شده است و در موزه پرگامون برلین نگهداری میشود.
این نقشِ برجسته، سه سرباز نیزهدار و کماندار گاردِ جاویدان، از آجرهای رنگی لعابدار ساخته شدهاست.
گاردِ جاویدان بعنوان برگزیدهترین نیروهای جنگی جهانِ آن وقت، بخشی از ارتشِ گستردهی هخامنشیان بودند که وظیفه اصلی ایشان، پاسداری و حفاظت از شاهنشاه و البته خانواده سلطنتی بود.
تعداد آنها ده هزار نفر و از خانوادههای معروف و قابل اعتماد پارسی و پیشتازان در ارتش بزرگ هخامنشی بودند.
ایشان آموزشهای ویژهای را پشت سر میگذاشتند و در جنگها، دلاورانه و سلحشورانه رزم میکردند. اگر یکی از این افراد، در نبرد جان میباختند، بیدرنگ سربازی دیگری از ذخیرهها، با همان تواناییهای نظامی، جایگزین میشد و هیچگاه از تعداد گارد جاویدان کاسته نمیشد.
این اثر، شاید بیشتر و بهتر از هر اثر بهجا ماندهی دیگری از هخامنشیان، نظم و انضباط و توانایی جنگاوری این دوره را نشان دهد.
تصویری گویا و پُر از جزییات که نشان میدهد، این گروه توانمند و برگزیده، چگونه بودهاند و سلاح ها و لباس آنها چه ویژگیای داشته است.
تاریخنگاران باستانی، از توانایی و سازماندهی گارد جاویدان بارها یاد کرده و سخن ها گفتهاند.
در عکس بالای این صفحه هم که از موزه لوور فرانسه و در هنگام بازدید از موزه گرفته شده است، سربازانِ گاردِ جاویدان پادشاهی هخامنشی دیده میشوند، که پشت سر هم ایستاده و هر یک نیزهای به دست دارند.
هر آنچه از شهریاری هخامنشیان بهجا مانده است، نشان از توانایی و قدرت بیچون وچرای این فرمانروایی پهناور دارد.
آنها ابر قدرتی، فرا منطقه ای و جهانی بودند که بر گسترهای بسیار پهناور فرمان می دادند.
پارسه یا تخت جمشید و ستونها و بازماندهی کاخهای غولپیکر آن، نمونهای روشن و برجسته از اقتدار شاهنشاهان هخامنشی است.
معروف است که تشکیل این گارد جاویدان، در دوران شاهنشاهی ساسانیان هم تکرار شده است. البته بدنه اصلی این سپاه ساسانی، از سواران تشکیل میشد. تعداد جاویدانان ساسانی نیز ده هزار نفر بوده است، با این حال آنان سواره نظامی بودند که اسلحه سنگین داشتند، درحالی که گارد جاویدان هخامنشی را پیادهنظام ها تشکیل میدادند.
بعد ها در تاریخ نظامی کشورها، از این اصطلاح برای نیروهای ویژه ارتشی، استفاده شده است.
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات