*با سلام و درود به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.
این کتاب به پدیده ادیان جدید ژاپن، اختصاص دارد. دین هایی که شماری از آنها پس از جنگ جهانی دوم پدید آمده اند و امروز چند هزار آیین را با پیروان اندک یا بسیار تشکیل می دهند.
در ناخودآگاه جمعی ژاپنی ها، دین اساساً ماهیتی سیال دارد، چرا که هویت انسان ژاپنی در طول زندگی خویش همواره در سه سطح در جریان است.
فرهنگ ملی با محوریت شینتو،
دینی با محوریت آیین بودا،
مدرن، تلویحا با محوریت مسیحیت،
این سه سطح فرهنگی چنان در زندگی روزمره ژاپنی ها، وارد شده است که یک فرد ژاپنی از نظر دینی می تواند، آزادانه میان ادیان و مذاهب مختلف درآمد و شد باشد.
چاپ کتاب ادیان جدید ژاپن برای پژوهشگران حوزه دین و فرهنگ ژاپن، پاسخگوی نیازی هوشمندانه و حیاتی است، زیرا که در قالب یک رشته توضیحات و تبیینات عالمانه و مبتنی بر واقعیت و در عین حال غیر فضل فروشانه و خشک و بی روح، یکی از تحولات عمده جامعه ژاپن در سالهای پس از جنگ را به رشته تحریر در می آورد.
محققان حدس می زنند که امروزه ادیان جدید ژاپن، حدود ۱۸ میلیون نفر پیرو دارند، که این به معنای یک پیرو در بین هر پنج نفر ژاپنی است.
شاید در سرتاسر تاریخ ژاپن، هرگز این تعداد ابداعات و علایق دینی گوناگون وجود نداشته است.
ادیان جدید ژاپن هنوز هم سرزمین کم و بیش ناشناخته ای هستند و تنها معدود کسانی از تأثیر سیاسی و مذهبی و توان بالقوه ۱۷۱ دین که ذیل این عنوان قرار می گیرند، مطلع هستند.
البته امروزه این تعداد به مراتب افزایش یافته است. رقم ۱۷۱ دین مربوط به سالهای اول پس از جنگ است.
در این کتاب، هیچ تلاشی برای پوشش کامل اطلاعاتی، به همه دین های جدید به عمل نیامده، بلکه تنها در مورد ادیانی بحث شده است که خود را صاحب نفوذ و مهم نشان داده اند، یا این که بالقوه دارای چنین استعدادی بوده اند.
برای اکثر ناظران، آنها پدیده هایی جالب توجه و تا حدودی عجیب و غریب و هیجان آور هستند، لیکن آنها نقطه عطف بزرگی در تاریخ دینی ژاپن اند.
علاوه بر این قدرت مالی و سیاسی تعدادی از این دین های جدید چنان است که پژوهشگران و سایر ناظران اوضاع ژاپن در زمان حاضر، يقيناً با صرف وقت و تلاش در جهت درک این تحول شگفت آور در ژاپن معاصر، کار به غایت درستی انجام می دهند.
کار تألیف این کتاب به دلیل نداشتن مرجع یا اثری به زبان انگلیسی در این زمینه چندان سهل و آسان نبوده است.
همچنین توسعه چشمگیر این قبیل ادیان جديد، موجب خواهد شد که خیلی زود، در کوتاه مدت، بسیاری از مطالبی که در اینجا مطرح می شوند، کهنه و منسوخ شوند.
این کتاب این امکان حائز اهمیت را برای پژوهشگران فراهم می آورد تا با مطالعه دقیق تر منابع ذکر شده در کتاب، به عمق بیشتری از سرزمین تازه ادیان جدید ژاپن دسترسی یابند.
ساختار کلی این کتاب، بر پایه یک گروه بندی است که کاربردی هم می باشد.
بخش اول شامل آن دسته از ادیان جدیدی است که می توان آن ها را ادیان جدید اما با ریشه قدیمی نامید.
بخش دوم شامل ادیان جدیدی است که پیوند نزدیکی با مکتب بودایی نیچی رن دارند.
سومین بخش نیز شامل گروهی از ادیان جدیدی است که از نسل یکی از ادیان جدید قدیمی، به نام او موتو کینو است.
لیکن این بخش سوم، آن قدر بزرگ است که یک بخش جداگانه را به خود اختصاص داده است.
سرانجام بخش چهارم و آخر نیز شامل ادیانی است که ذیل هیچ کدام از این سه بخش قابل طبقه بندی نیستند.
لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.
غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات