وبلاگ#مهرزادwww.eMZed.ir

معرفی صد کتاب ماندگار قرن، توسط کتابخانه ملی ایران،

 

*با سلام و درود  به مهمانان عزیز و کاربران گرامی وبلاگ#مهرزاد، ضمن عرض ادب و احترام به شما، این صفحه به منظور اطلاع رسانی و برای نشر آگاهی و غنی سازی می باشد، خواهشمند است، هر گونه پیشنهاد یا انتقاد را به مدیر سایت بفرمایید.

 



تـاریخچـه تشكیـل مجمـوعـه كتابخانه بـه آغـاز دهـه 1240 خورشیدی باز می‌گردد.

 


مطابق اسناد تاریخی، در 1268 قمری/1231 شمسی، مدرسه دارالفنون در تهـران كار خود را آغاز كرد و 12 سال بعد، كتابخانه كوچكی در آن مدرسه تأسیس شد.

 


تقدیر چنین بود كه این مجموعه كوچك، در مدرسه ای كه به سبك اروپایی ساخته شده بود، هسته اولیه مجموعه كتابخانه ملّی ایـران شـود كـه 73 سـال بعـد، در سوم شهریور 1316 خورشیدی رسماً در تهران، گشایش یافت و یكی از مظاهر تجدد در به شمار می رفت.

 

 

پس از آن انجمن معارف که به جهت توسعه مدارس در ایران ایجاد شده بود، ساختمانی در كنار كتابخانه دارالفنون با نام، كتابخانه ملی معارف ایران، به جهت استفاده محصلین مدارس به راه انداخت که حرکت به سوی تأسیس کتابخانه ملی را سرعت بخشید.

 


با این حال وضعیت عمومی كشور در سال‌ های زوال حكومت قاجار، مسئله كتابخانه را از اولویت ها خارج كرد، تا اینکه با روی کار آمدن حکومت پهلوی که ملت ‌سازی و ملی گرایی یکی از اولویت های اصلی اش بود، این نیاز دوباره مطرح شد.

 


مهدی بیانی که ریاست کتابخانه معارف را بر عهده داشت، ایده ساخت كتابخانه ملی ایران را با علی‌ اصغر حكمت در میان گذاشت و حکمت از شاه وقت، درخواست کرد که در كنار ساختمان در حال ساخت موزه ایران باستان، ساختمانی نیز برای كتابخانه ملی ساخته شود. 

 


در سوم شهریور ماه سال 1316، كتاب های كتابخانه معارف با موافقت وزارت فرهنگ و معارف به ساختمان جدید منتقل شد و دربیست وسوم شهریورماه همان سال نیز به طور رسمی نام كتابخانه ملی ایران بر این ساختمان قرار گرفت.

 


ساختمان جدید كتابخانه ملی، در تابستان 1383 پایان یافت و در 11 اسفند همان سال طی مراسمی و با حضور مسوولان وقت، افتتاح شد.

 

 

همچنین به‌تازگی، کتابخانۀ ملی ابتکاری به خرج داده و معرفی صد کتاب ماندگار قرن گذشته را در دستور کار قرار داده است.


شروع این ابتکار را باید به فال نیک گرفت، البته خالی از چالش و تعارض هم نبوده است.


از این ابتکار ارزشمند کتابخانۀ ملی، باید قدردانی کرد.

 


 

لطفا برای جلوگیری از قطع درختان، به جز موارد بسیار ضروری، ازچاپ روی کاغذ، خودداری فرمایید.

غنی سازی برای کار آفرینی و مدیریت با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

بازگشت ^